Om mig


Växte upp i Morabo, en by med tre hushåll i skogen i södra Hälsingland. I brist på kompisar i kvarteret tillbringade jag mycket tid åt att rita och pyssla (vilket jag nog hade gjort i vilket fall). Vid 16 års ålder bar det av till Gävle för att gå Konst- och Formgivningsprogrammet på gymnasiet där människor och forum, t ex krokikvällar och en keramikverkstad som blev mitt andra hem, skapade en härlig växthusmiljö. Därefter var det dock dags att lägga kreativiteten i malpåse till förmån för andra perspektiv, såsom Afrika och medmänsklighet.


Men efter många turer till Östafrika, en socionomexamen i handen och bosatt i Östersund halkade jag en dag in i en keramikverkstad och återfallet var ett faktum. Idag jobbar jag som undersköterska på deltid. Intresset för global respekt och rättvisa tar sig uttryck i engagemang för Fairtrade där jag bland annat föreläser och håller kurser. Men framför allt tar jag varje tillfälle att vara i keramikverkstaden - en underbar plats där alla mina drömmar går i uppfyllelse!


Sedan november 2011 är jag även medlem i Drejeriet. Drejeriet är ett kooperativ bestående av 12 konsthantverkare och konstnärer som tillsammans driver butiken på Hamngatan 7. Där finns en salig blandning av bruksgods och konstföremål samt ett galleri som visar samtida glas och keramik.